2010 için sosyal medya ipuçları

Geleneksel basının sosyal medyaya ilgisinin artmasıyla birlikte 2009 yılında özellikle Facebook ve Twitter başta olmak üzere sosyal medya platformları yükselişe geçti. Buna paralel olarak iş dünyasının da sosyal medyaya olan ilgisi arttı. 2010 da sosyal medya için altın yıl olmaya devam edecek. İşte size iş dünyası açısından 2010 için 5 kısa ipucu:

1. Ölçüme Önem Verin
Ölçemediğinizi yönetemezsiniz. Pazarlamanın başındakiler daha çok ölçümlere önem verirler. Sadece web sitesi hedefleri değil genel iş hedeflerini sosyal medya ilke ilişkilendiren sonuçlarla daha çok ilgilenirler. Dolayısıyla bir projeye başlamadan önce hedefler ve kullanılacak ölçümleme üzerine karar verin.

2. Büyümeye Dikkat!
Büyüdükçe yapınızın, politikalarınızın ve yönergelerinizin yapınızla uyumlulaştırılmasına özen gösterin. 2 kişide çalışan şey 20 kişide çalışmayacaktır. Ekibiniz hızlı cevap vermeli, sürekli yeni mesajlar hazırlamalıdır.

3. Kurallarınız olsun fakat insanlara güvenin
Sosyal medya stratejiniz olgunlaştıkça daha fazla kural ve yönerge ekliyor olacaksınız. Fakat şunu unutmayın ki her durum için bir kuralınız olamaz. Ekibinize güvenmelisiniz. Örneklerle ilerleyin kurallar kitabıyla yönetmeye çalışmayın.

4. Yaratıcılık ve Kişilik Büyük Bütçeyi Geride Bırakır
Sosyal medya paranın her zaman kazanamayacağı alanlardan birisidir. Sosyal medyadaki en önemli iki bileşen yaratıcılık ve kişiliktir. Bu ikisi “viral” bir mesaj için ve güvenilir kaynak olmak için anahtar öneme sahiptir. Aynı zamanda yeni yararlı taktik ve stratejilerin keşfedilmesinde önemlidir.

5. Dinleyin Dinleyin Dinleyin
Kendiniz ve mesajınıza çok odaklanmayın. Öncelikle müşterilerinize odaklanın. NE söylediklerini, ne istediklerini dinleyin. Ancak onları anlayıp onlarla iletişime geçtiğinizde yardımcı olabilirsiniz.

Kaynak: slideshare

Paylaş